top of page

Welkom in de duistere wereld van Vampire: The Eternal Struggle

Bijgewerkt op: 15 mei 2023

In een doodnormale wereld wordt alles plots duister... Dat is wat er gebeurt bij Vampire. Een tactisch kaartspel waarbij jij, als vampier, je onderdanen inschakelt om de tegenstanders te vernietigen. Spannend, dat zeker! Maar hoe werkt dit kaartspel nu? Maaike neemt jullie graag mee in de duistere wereld van Vampire. Maaike omschrijft Vampire als bloeddorstig, dynamisch en tactisch. Dat belooft!

Wat is Vampire?

Vampire is een cardgame dat je met meerdere mensen speelt. Je speelt dit idealiter met vijf personen, maar vier of zes kan ook. Je stelt je eigen deck met kaarten samen. Een deck kopen is mogelijk, maar het is leuker als je er zelf één samenstelt. Het spel speelt zich af in ‘the world of darkness’. Kortgezegd onze wereld, maar meer duisternis. Vampieren en weerwolven kom je al zeker tegen.


Wat is het doel van het spel?

Het doel is winnen, uiteraard. Door de meeste punten te verzilveren, win je het spel. En die punten verdien je door spelers uit te schakelen. Jouw doel? De persoon langs links uitschakelen. Maar wees gewaarschuwd, de persoon rechts van jou komt achter jou! Je weet dus altijd met en tegen wie je speelt. Is er iemand uit? Dan ga je verder naar de volgende. Wie er na twee uur spelen nog aan tafel zit krijgt extra punten. Dan wint uiteindelijk degene met de meeste punten.


Wat heb je nodig om het spel te spelen?

Puur de kaarten en tokens om levens weer te geven, qua materiaal. Een play mat is optioneel, maar niet verplicht. Qua mentaliteit zijn kunnen bluffen, competitiviteit en samenwerking handig.


En hoe ben je er zelf mee in aanraking gekomen?

Ik was zelf al fan van roleplay. Dan kreeg ik tips van mensen om dit spel eens te proberen. En nu is dit toch wel een intense hobby.


In hoeverre is het een roleplay game?

Roleplay is hierbij niet noodzakelijk. Al zijn de kaarten wel goed gethematiseerd, dat maakt het allemaal aangenaam om te bekijken.


Nu je het over een intense hobby hebt, welke rol heeft Vampire in jouw leven?

Het is dus echt wel een redelijk intense hobby. Zeker één keer in de week kom ik spelen. En daarbuiten wisselen we regelmatig wat ideeën onderling tussen de spelers. Ik ben er dus wel wat mee bezig.


En welke betekenis heeft het spel dan voor jou?

Grootste deel zie ik als plezier maken en ontspannen. Het competitieve deel is leuk, maar plezier maken komt er toch bovenuit.


Welke rol heeft de Spelfanaat dan in dit verhaal?

Om te beginnen is dat de enige fysieke plaats die ik ken om de kaarten te kopen. En ze maken het mogelijk om daar elke donderdag om 20u te komen spelen.


Als jullie hier samenkomen, welke personen spelen er dan mees?

We zitten aan een gemiddelde van tien personen per week. Dat zijn twee à drie tafels. Qua leeftijd zitten we meestal in de 30, sommigen ook wel jonger of ouder. Het is niet geschikt voor iedereen, omdat het soms wat duister en bloederig is. Zeker voor kinderen. Dus als ik zelf een ouder was, zou ik zeggen vanaf 16 jaar.


Wat is de kostprijs om mee te spelen?

Een standaard deck kost 22EUR, dat heb je zeker nodig. Je hebt dan alle kaarten om mee te spelen. Je weet wat erin zit, dus wil je iets extra? Dan koop je dat erbij. Voor de avonden zelf betaal je gewoon je eigen drinken.


Waar kunnen potentiële spelers terecht?

In onze Facebookgroep. Hier kan je toegevoegd worden mits je lid bent van de algemene Spelfanaat pagina. Mensen mogen mij ook altijd een bericht sturen bij vragen. Als we op tijd weten dat er nieuwe mensen komen zorgen we voor wat voorbereiding. Een standaard deck ligt voor je klaar en je krijgt een persoonlijke begeleider tijdens het eerste spel. Kom je gewoon meespelen? Je bent altijd welkom!


Wat wil je nog meegeven aan toekomstige spelers?

Zeker niet te geïntimideerd zijn. Het is veel om te leren, Vampire heeft een hele steile leercurve. Al maakt de community veel goed. Neem niets te persoonlijk, het ene moment is iemand je beste vriend en het andere moment de vijand. Maar dat is het spel.


 

277 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page