top of page

5 spelletjes voor alle ‘single ladies’ onder ons

Natuurlijk is dit geen blog voor alleen ‘single ladies’. Iedereen die op zichzelf een spel wil spelen vindt raad in deze blog. Of je gewoonweg een slechte verliezer bent in groep, geen vrienden hebt die graag spellen spelen, of zelf graag spellen verkent… Allemaal welkom om deze blog te lezen. We stellen graan 5 gevarieerde bordspellen voor.

“Settlement” – leeftijd: 10+

Dit spel neemt je mee op avontuur. Je ontdekte recent een nieuw stuk land. Wat ga je ermee doen? Je bouwt er een rijkdom op. Natuurlijk lukt je dit niet zomaar. Je stuurt enkele werkers op pad, ontgint grondstoffen en verwelkomt helden in je land. Of toch monsters? In dat geval moet je ze zo snel mogelijk van je nieuwe grond weghalen. Maak van jouw grond een spraakmakende stad. Durf jij het aan?


Het spel maakt gebruik van worker placement, set collection en combo’s. Perfect om vlot te leren spelen. De houten figuurtjes erbij zijn mooi meegenomen.


“Tiny Towns” – leeftijd: 10+

Een bloeiende stad bouwen? Dat is het doel van dit bordspel. Jouw rol? Dat is simpel: je bent de burgemeester van een stad. Dit klein stadje bevindt zich in een bos. Op een plek waar de kleine boswezens een samenleving gestart zijn die verborgen is voor de roofdieren.


Op je spelbord van 4x4, 16 velden dus, bouw je gebouwen. Aangezien er 25 verschillende gebouwen in het spel zijn, is elk spel weer anders. Gebouwen plaatsen doe je aan de hand van grondstoffen. Hoe meer gebouwen je plaatst, hoe meer overwinningspunten je verdient. Ben jij klaar om in dit schattige bordspel de beste burgemeester te worden?


“Verdant” – leeftijd: 10+

Ben je een verzamelaar van planten? Dan is dit ‘groene’ spel ideaal voor jou. Planten verzamelen is één ding, ze goed verzorgen is iets moeilijker. En dat is nu net waar dit ‘puzzelachtig ruimtelijk kaartspel’ over gaat.

Voor even waan je jezelf een echte kamerplanten liefhebber die een gezellige binnenruimte creëert. Hiervoor maak je gebruik van planten en andere voorwerpen. Leg je verzamelstukken op de ideale plaats zodat ze het beste licht krijgen. En dan? Dan krijgen ze de beste groeimogelijkheden. Slaag jij in je opzet? Word jij degene met de beste groene vingers? Ontdek het nu in dit spannende puzzel kaartspel.


“Hippocrates” – leeftijd: 12+

Deze is voor de durvers. Durf jij het aan om een ziekenhuis te runnen in 370 v.C. op het oude Griekse eiland Kos? Dit tactisch bordspel vergt denkvermogen en inzicht.


Je bent de eigenaar van een ziekenhuis. In een ronde gebeuren er verschillende zaken. Zo komen er nieuwe patiënten binnen, huur je nieuwe artsen en betaal je deze uit. Om aan het einde de huidige patiënten te verzorgen en overwinningspunten binnen te halen. Ben jij de knapste kop die de patiënten aan de beste dokters koppelt en zo de meeste overwinningspunten scoort?


“Akropolis” – leeftijd: 8+

Nog een spel in de oude Griekse tijd. Alleen gaat dit bordspel niet over ziekenhuizen, maar over architectuur. Als getalenteerde architect sta jij klaar om aan deze uitdaging te beginnen: een meesterlijke stad bouwen.


Je aanzien verhogen? Zorg voor een harmonieuze planning die voldoet aan strikte regels en verbeter deze door pleinen te bouwen. Door stenen te kiezen, deze in je stad te plaatsen en op hogere niveaus te bouwen verhoogt de waarde van je architecturen.


Veel speelplezier!

Nu is single zijn ineens een pak leuker, toch? Ontdek deze vijf spellen naar hartenlust. Maar geen paniek, er zijn nog talloze spellen. Welke? Je mag ons gerust raadplegen voor meer info.

141 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page