top of page

Spelletjes om met twee te spelen

Bijgewerkt op: 15 mei 2023

Er zijn heel wat spelletjes die je met twee kan spelen. Denk maar aan bordspellen zoals Catan, Ticket To Ride en Wingspan. Veel kaartspellen zijn ook geschikt voor twee personen. Ter gelegenheid van Valentijn lichten we hier graag enkele spellen toe. Ideaal voor een (romantische) spelavond. Dat is eens wat anders dan kijken naar een romcom hé.


“Parijs de lichtstad”

Dat Parijs de stad van de liefde is, daar is geen twijfel mogelijk. Alleen daarom al is dit het geschikte spel. Door de meeste punten te scoren, win je dit spel. Hoe scoor je dan punten? Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk gebouwen verlicht. Hoe meer en groter, hoe beter. Romantisch toch? Maar opgepast! Strafpunten zijn snel uitgedeeld… Slaag jij erin de meeste lantaarns aan te steken?


“Patchwork”

Een kleurrijk tegelspel voor twee personen. Leg zoveel mogelijk lapjes op jouw speelveld. Deze lapjes koop je met je knopen. Als er iemand aan het einde van het speelveld raakt, stopt het spel. Wie dan degene met de meeste punten is, kroont zichzelf tot “lapjeskoning”! Klaar om je knopen te ruilen voor lapjes?


“Catan het kaartspel”

Het welgekende bordspel “Catan”, maar dan in kaartversie. Ideaal voor twee spelers. Zowel geluk als tactiek brengen je naar de overwinning. Degene die het machtigste imperium bouwt, wint. Dobbel voor grondstoffen en ruil deze voor een dorp. Maar opgepast… Catan is een bewogen gebied. Het gebeurt dat je plots alles kwijt bent, of net extra benodigdheden krijgt. Wordt jij de rijkste colonist van Catan? (Voorlopig niet voorradig!)


“The Mind”

Een kaartspel waarbij zwijgen verplicht is. Leg samen oplopende kaarten af zonder te praten. Lukt het jullie om gedachten uit te wisselen zonder geluid? Probeer samen zoveel mogelijk levels te voltooien. Een boeiend spel om met twee spelers uit te testen.
Natuurlijk zijn er veel meer spellen voor twee spelers. Kom gerust eens langs bij de Spelfanaat voor persoonlijk advies. Wij helpen jou met plezier verder. Maar voor nu: veel speelplezier!


286 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page